Harjoitukset jatkuvat. Tällä kertaa testissä värilliset 7veikat. Uitin pinkkisen karkkiraitaveljeksen sinisessä, ja siitä tuli kerrassaan hurmaava! Luonnossa nuo sävyt ovat jotenkin syvemmät, mutta saa tuosta kuvasta jotain osviittaa. Vihreä-petrooli lanka oli alun perin sammalenvihreää, jotenkin niin ankean sävyistä että päätin kylvettää keräsen liemissäni. Toisen pään vyyhdistä dippasin siniseen, toinen puolisko sai kellertävän sävyn. Nappisuoritus, vaikka itse sanonkin!

Kaupasta ostin Dylonin metallinappeja, niitä perinteisiä kattilassa keitettäviä värejä siis. Täytyyhän sitä kokeilla... Kattilankin löysin kirpparilta - olivat muuten kiven alla. Kaiken maailman antiikkiluksushömpötyskattiloita myytiin kyllä julmettuun hintaan, mutta vanhaa, halpaa peruskattilaa ei tahtonut löytyä. Nyt on liian pieni kattila (5 l), mutta parempi sekin kuin ei mitään. Se 70 senttiä, jonka kattilasta maksoin, ei jää harmittamaan vaikka kattilassa en väriliemiä pystyisikään keittämään. Tässä kun vielä löytäisi sen ajan uusille värjäyksille.

Picture 259

Löysin pihavarastoa kaivellessani vanhan saksalaisen käsityölehden. Olin jo unohtanut tämän olemassaolon. Ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle näistä malleista:


Picture 216

Picture 217

Picture 219

Pakko kokeilla pojille jotain mallia kun kaava-arkitkin olivat siististi lehden välissä tallessa. =)