Uusimmasta Modasta löytyi kauniita vauvaneuleita, eniten miellytti silmää rauhallisenharmaa kypärälakki joka oli _pakko_ tehdä omalle pojalle. Tuota Sublime baby cashmere merino silk dk:ta (mikä nimihirvitys!) en ollut aiemmin päässyt hypistelemään, lankakauppaankin menin kysymään ihan sama-asenteella jotain ei-kutittavaa lankaa vauvan myssyyn, merkillä ei väliä, kunhan on halpaa. Mutta ah ja voi, myyjä esitteli sivumennen Sublime baby jne.-keräset, ja se oli menoa! Jopa kauniin murretut pastellivärit lumosivat minut täysin, vaikka normaalisti olenkin täyteläisten värien ystävä. Ainoa miinus on hinta, mutta laadusta on maksettava.

Ostin kerän harmaata Nooan hattuun ja toisen, limenvärisen, poikien pian syntyvän serkun myssyyn. Olen kohta viikon puntaroinut apean rahatilanteeni ja lankahimoni välillä: Haluan tehdä tuosta unelmalangasta Nooalle takin. En uskalla mennä lankakauppaan (miksi menisinkään kun joka paikka tursuaa kerää kerän perään...) etten sortuisi ostamaan. Argh.

Modan ohje oli muuten hyvä (tein 80 ja 92 senttisten välikoon kun en osannut päättää, kumpi on oikea meidän jättipäälle), mutta niska jäi paljaaksi. Onneksi lankaa jäi pieni nyssäkkä, juuri tarpeeksi jotta sain neulottua jälkikäteen lärpäkkeen niskaan ja päälaelle pienen nypykän hetken mielijohteesta. Näkyyhän tuo niskan saumakohta vähän, mutta ihan hyvän näköinen siitä tuli.

nappilakki_1

ennen ja jälkeen niskalisäyksen

nappilakki_ennennappilakki_jalkeen

ohje: Moda 01/07
lanka: Sublime baby cashmere merino silk dk
sukkapuikot: 3½ ja 4