Enpä olekaan ostanut lankaa pitkään aikaan. Tai siis isoja määriä, kyllä noita Novitan palleroita aina tarttuu matkaan kauppareissuilla... Nyt täytyi ostaa lankaa, paino sanalla täytyi. Kävin nimittäin niin, että löysin Seppälästä ihanan neuleen ja ostin sen. Sovittamatta, koska olin liikkeellä poikien kanssa ja olen jo oppinut ettei hellepäivä + kolmevuotias + vauva + nälkä + päiväuniaika + sovituskoppi ole hyvä yhdistelmä. Ei se ihana paita ollutkaan niin ihana kun kotona kokeilin - muuten hyvä ellei täydellinen, mutta kainaloista kinnasi. Minä olen vielä aika rimpulakätinen tapaus, joten ihmettelen että L-koon paita kiristää tosissaan hihasaumoista. Nooo, olen kai tottunut liian hyvään omien tekeleitteni kanssa.... *hih* Paita meni palautuksena takaisin Seppälälle, toki otin mitat, silmukkatiheydet ja muut oleelliset asiat muistiin jotta voin tehdä samanlaisen mutta paremman. *heh* Paidasta piti tulla mustavalkoinen, mutta kaupassa kolahti Novita Ainon uudet värit, petrooli ja luumu. Itse lanka vähän jännittää, kuinka Aino kestää käytössä? Tätä mietin jo viime syksynä enkä uskaltanutkaan kyseistä lankaa ostaa silloin. Onpahan nyt kokeilussa.

Toinen villapaitaprojekti on hautunut jo pitkään ja nyt tuntui oikealta ajalta toteuttaa se(kin). Vuosi pari sitten näin jossain lehdessä iloisenkirjavan villatakin, sellaisen ison, ihanan röttänän jonka voi heittää syksyllä harteille kun viluttaa. Muuta en kuvasta muista kuin että raidat olivat pystysuoraan ja värit kirkkaita. Tämä on lähtökohtana, loput sävellän omasta päästä.

Alla lankoja kirjavaan villatakkiin, luumu ja petrooli Aino ovat siihen villapaitaan. Ja ehkä takkiinkin pari raitaa niillä.

Picture 108

Lankakaupan alekorista löysin mohairlankaa. Novita Lady Mohairia, koskaan kuullukkaa... Siitä nyt on kuitenkin tulossa villapaita siitäkin. Mohairin väri on ankeahkoa yksinään, joten päätin ottaa vanhan Fifintekeleen langat parempaan käyttöön. En mä sitä ole kertaakaan käyttänyt joten joutaahan tuo. On herännyt jo muutama kysymys: Mikä ihmeen raitakausi nyt on menossa? Mohairpörröpaidasta on tulossa jo kolmas raidallinen. Kuinka hitossa puretaan mohairlankaista neuletta? Ja missä ihmeen välissä aion toteuttaa nämä neulesuunnitelmani?

Picture 110

Pieni nyssäkkä tuli vielä edellisten lisäksi lankakaupasta kotiin. Arvatkaapa mitä näistä tulee?

Picture 107

No Lordi tietenkin!  Ainakin Laura oli repeillyt herra Hirviön ristipistopärställe, eikä se pokka minullakaan pitänyt kun avasin SK:n uusimman numeron. Tämä on jo jotain niin übermautonta että se on pakko tehdä. ;) Sitä paitsi meillä asuu pieni Lordi-fani, josko kerhorepuksi pistelisin...


IMG_7331