Koulussa oli painokangaskurssi, jossa sai tehdä ihan mitä vaan. Olisin voinut antaa mielikuvituksen lentää, mutta se oli piiloutunut johonkin arjen pyörityksen ja kiirekiirekiireen sekamelskaan. Tein siis hamekankaan. Lähtökohtana oli valkoinen puuvillabatisti, jonka värjäsin reaktiiviväreillä pesukoneessa, kuviot painoin pigmenttiväreillä seulan ja paperikaavioiden avulla.

At school, we had this painted-fabric-course four years ago, when I made this pattern. I've could -  and should've - my imagine fly then, but the hurryhurryhurry  was enough for the hurry.  So, I made a pattern for a skirt. I had white, soft cottonfabric, which I dyed with reactivecolours in the washingmaschine. The prints I painted with a sieve and some papercuttings.

 

Kaavat tein suurinpiirtein jonnekin päin, otin mallia vanhasta, hyväksi huomatusta hameesta ja muutin kaavaan helman pallotuksen (vai mikä lie tuo nyt onkaan) ja vyötärökaitaleen laskostukset (koska kangas ei olisi riittänyt, jouduin ompelemaan kappaleen useasta osasta ja halusin piilottaa saumat).

Tuosta sinapinkeltaisesta väristä pidän kyllä kovasti, mutta vaatii totuttelua pitää sitä itseni päällä, olen liiaksi tottunut tuttuihin ja turvallisiin mustaan, sammalenvihreään ja violettiin vaatteissa. Mutta tykkään kyllä. Ihan paljonkin. Pääsiäismekkohan tuo voisi olla.